Her Şey İnanmakla Başlar...

BİR GİRİŞİM BİN DENEYİM!


Girişim serüvenine başlamak bile bir başarıdır.Fakat her girişimci kendi hikayesini yazar.Liyakat Derneği 10.yılında tüm bu hikayeleri fark yaratan bir panel ile bir araya getirdi.

LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi “Dünyanın geleceği girişimcilerin elinde” dedi.İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi girişimciliğin "durdurulamaz" bir lokomotif haline geldiğine dikkat çekti.   Global Girişimcilik Platformu’nun araştırmasından örnek veren Eskinazi,  dünyada 480 milyon girişimcinin 310 milyon girişimi yönettiğini belirterek “Girişimcilik hayat demek. Girişimci olmazsak, girişimcilik olmazsa Türkiye var olamaz” dedi. Girişimciliğin tüm dünya için ortak bir hedef olduğunu söyleyen Eskinazi “Geçmiş dönemde zenginlik kaynağı yer altı kaynaklarıyla oysa yaşadığımız dönemin zenginlik kaynağının kendisi insan ve tüm zenginlik /fikirler üreterek' geliyor. Dünyanın en güçlü, en çok rol model alınan insanları girişimciler, çünkü onlar dünyamızı değiştiriyor” diye konuştu.

“Yapamazsınız diyenleri dinlemeyin”

10 yıl önce girişimci ekosistemine destek vermek için yola çıkan LİYAKAT Derneği’nin de bir girişimcilik eseri olduğunu hatırlatan Eskinazi “Girişimcilik ruhumuzla 10 yıl boyunca kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklara, en çokta genç beyinlere girişimcilik bilinci aşılamak için pek çok proje gerçekleştirdik. ‘Yapamazsınız’ diyenleri dinlemedik, yaptık ve en güzeli de hala yapmaya devam ediyoruz” dedi. Hayata geçirdikleri projelerle girişimcilik ekosisteminde fark yaratan herkese teşekkür eden Eskinazi “Buradaki her biri girişimcinin ayrı hikayesi var. Onların deneyimleri, hikayeleri sizlerin yolunu açacak. Unutmayın ki girişimciyseniz, dünyanın geleceğisiniz demektir” diye konuştu.“Bir Girişim Bin Deneyim” konulu panelin  girişimcilik için hayallerin peşinden gitmek gerektiği düşüncesi damga vurdu.

Moderatörlüklerini Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ile İnsan Kaynakları Wellbeing Danışmanı Ece Süren Ok'un yaptığı  panellerde girişimci olmak isteyenlere altın tavsiyeler geldi. İşte o tavsiyeler:

 WBAF / Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş: Bakmak ve görmek arasında çok fark vardır. Girişimci ihtiyacı gören kişidir. Girişimcilikse risk alabilme ve aldığın risklerin sonucunda kaybedebileceklerini hesaplayabilme becerisidir. Bilin ki girişimciliğin yaşı yok

Binnaz Abla ile Faladdin'in kurucu ortağı ve CTO Kaya Diker

Girişimci araştırmasını yapar ve ölçülebilir derecede risk alır. Fikir kadar önemli olan birşey varsa o da formülü uygulayabilmek. Zaman önemli, hedefinizi koyar koymaz çalışmaya başlayın

Kamuoyunda Bar Psikoloğu olarak bilinen genclerin gozdesi psikolog Ferhat Aydın

Başarı, başarısızlık ara istasyonlarından sonra gelen son duraktır. Denersin olmaz, olur gibi olur olmaz ama yılmazsan hayatın akışı seni başarıya götürür

Pizza Locale ortaklarından Eren Kurt:

Bir girişimcinin tünelin sonundaki ışığı görebilmesi, eğer bir fırsat varsa onu mutlaka değerlendirmesi gerekir.

İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer:

Girişimde dayanışma çok önemli. Kooperatifçilik bir dayanışma hikayesidir.  Unutmayın küçük kıvılcımlar, iyi işlerin başlangıcıdır

Witcho Working Kurucusu Övünç Emre:

Girişimciyseniz bazen dünyayı kurtarır gibi uyanırsınız, bazen batmış gibi. Yılmayın, iyi bir girişim için bazen dibi görmelisiniz.

Çiftçi/yazar Armağan Portakal:

Bir işte ilerlerken emin olun yalnızca inancınız ve ilhamınız varsa yol alabilirsiniz.

Ozpack kurucusu Osman Can Özcanlı:

Hayatı kolaylaştıran, basit birşey bulun. Özgün olun. Fikrinizin kötü olduğunu söyleyenler olacak, onlara aldırmayın.

Smyrna Boyoz’un kurucusu Musa Turan:

Girişimci olacaksanız riskleri ve görev tanımlarını çok iyi yapmalısınız. Ortağınızla ilk önce başarıyı değil batarsanız nasıl bir yol izleyeceğinizi konuşun.

Katılımın yüksek olduğu panele maddi destek sağlayan sponsorlara ve konuşmacılara plaketle teşekkür edildi.